Спаси София няма да допусне да бъде ползвана като инструмент на някой

...
Спаси София няма да допусне да бъде ползвана като инструмент на някой
Коментари Харесай

Борис Бонев: Васил Терзиев е сред обсъжданите имена за кандидат-кмет на София

" Спаси София " няма да допусне да бъде ползвана като инструмент на някой различен. Това разяснява водачът на новата партия Борис Бонев в ефира на БНР през днешния ден.

Той означи, че още няма решение за общо явяване на локалния избор с ПП-ДБ, за каквото се приказва от месеци.

" Разговори за общи цели има, само че аз не виждам никаква причина да съгласуваме с Политическа партия или Демократична България проекта за ръководство на София на " Спаси София ". Ние сме доста диалогични и се съобразяваме с желанията на наши евентуални сътрудници, само че това е проектът за ръководство на София на " Спаси София ".

Ние сме самостоятелен, обособен политически индивид и от Политическа партия, и от Демократична България, и от който и да било различен и имаме цялостното право да имаме политики, за които да се борим, без значение дали нашите евентуални сътрудници ще ги припознаят или не ", акцентира той.

И призна, че от " Спаси София " имат избрани терзания във връзка с възможна коалиция с двете обединения, които влязоха в коалиция с ГЕРБ в Народното събрание.

" Те са свързани с това дали в някакъв миг София няма да стане залог за успокоение на националната политика - с цел да няма сюрпризирани, ние сме споделили непосредствено, че това за нас би било абслютно неприемливо и ние няма по какъв начин да бъдем в коалиция, в която се пази ГЕРБ, тъй като ГЕРБ са всичко, което ние не сме. "

Той удостовери и че предприемачът Васил Терзиев е измежду обсъжданите имена за кандидат-кмет на ПП-ДБ, като се изрече положително за него:

" Познаваме го от много години. Той е от години съидейник на " Спаси София ". Смятаме, че той е човек, който в случай че влезе в политиката, би било добре, тъй като има какво да даде и на София, и на страната. "

Бонев акцентира, че тяхно главно изискване е да нямат условия за отношението им към ГЕРБ, която съгласно тях " пропилява капацитета на града " и са главен конкурент на новата партия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР